Nordea

NordeaNordea är ytterligare en av de banker som erbjuder ett byggnadslån för sina kunder. Banken kallar det för en byggnadskredit och det har samma innebörd som byggnadslån. Krediten är en tillfällig lösning under tiden som du bygger på ditt hus och du får pengarna utbetalda allt eftersom byggnationen fortlöper. Du slipper således betala en ränta på en stor summa pengar som är investerad i huset men som du fortfarande inte kan nyttja. Det är därför betydligt bättre att ha ett byggnadslån framför ett bolån så länge huset står under konstruktion.

Byggnadslån blir bolån

När huset är färdigbyggt förs lånet över till ett bolån hos banken som istället binds upp i ett bottenlån och ett topplån om det också skulle behövas. Läs mer om Nordeas bolån på Allt om bolån.

Samarbete med husföretag

Nordea har ett samarbetsavtal med två företag som levererar hus till privatpersoner, Myresjöhus och LB-hus. Tillsammans med dessa har företaget tagit fram en paketlösning för att snabbt och enkelt få besked om din låneansökan går igenom eller inte. Nordea samarbetar också med BoKlok som är en fusion mellan Skanska och IKEA som tar fram lösningar till smarta hus.

Avgifter

Nordea tar en uppläggningsavgift för sitt byggnadslån på 1 000 kronor och tar också en handläggningsavgift på 3 000 kronor som avser besiktning, värdering samt för inskrivningsmyndighetens avgifter.