Handelsbanken

HandelsbankenHandelsbanken är en av våra större banker som också har valt att erbjuda ett byggnadslån, eller byggnadskredit som de själva kallar det. Du får möjligheten att låna det som behövs under tiden som du bygger ditt nya hus. Handelsbanken ser till att du får ett separat konto med en kredit som används för att exempelvis betala de fakturor som kommer i takt med att delar av byggnationen blir klara.

Smidigt kreditkort

Du får också tillgång till ett plastkort med en kreditnivå registrerad. Kortet används till alla löpande och mindre köp som behöver göras under tiden som byggnationen fortgår. Ränta utgår men bara på den summa som kortet har använts till. Räntan följer marknadsräntorna och är rörlig.

Låneskydd

Handelsbanken erbjuder också ett låneskydd helt gratis till de som väljer företaget som kreditgivare när det gäller byggnadslån. Skyddet ger dig ekonomisk trygghet ifall du skulle avlida innan du fyllt 65 år, därefter upphör skyddet att gälla. Finns flera låntagare är det viktigt att se till att alla tecknat ett låneskydd eftersom det är personligt och bara omfattar personens andel av lånet.

Det finns dock några villkor som måste uppfyllas för att ett låneskydd ska beviljas, exempelvis en hälsoprövning och att du förbinder dig att föra över eventuella andra lån till Handelsbanken.

Tänk på livet efter bygget

När huset står färdigt skrivs lånet över till ett vanligt bolån med bottenlån och ett topplån. Hos Handelsbanken kan du redan i förväg säkra räntan för detta bolån om du vill. Tjänsten kallas räntesäkring och ger dig möjlighet att få samma ränta på ditt bolån som gäller i dag även om du tecknar lånet först om ett år.